Del divendres 17 al diumenge 19 d’abril tindrà lloc el XII Campionat de Catalunya d’Escacs, organitzat per la Federació Catalana d’Esports per a Cecs i Deficients Visuals a l’Hotel Gran Europe de Coma-ruga.

El passat dissabte 24 d’agost, a la nostra seu de La Lira Vendrellenca secció d’escacs, es va realitzar amb èxit la V Edició del Torneig Vila del Vendrell. En aquest torneig amb el qual vam tancar la temporada d’estiu 2019 vam tenir una participació de més de 40 jugadors, locals i d’altres comarques.
El guanyador invicte va ser el MF Vicenç Esplugas del Club Valls.

Dissabte 24 d’agost a la Lira Vendrellenca inscripcions escacsliravendrellenca@gmail.com

El proper 10 d’agost a les 10 h a la Lira Vendrellenca

Durant la Festa Major dos esdeveniments molt reeixits.
El dissabte al matí desafiant la pluja, el mestre català Jordi Pros va donar unes simultànies a la Rambla del Vendrell amb vint participants.

Diumenge, a la Lira Vendrellenca es va realitzar el ja tradicional Torneig Llampec amb una participació de 34 escaquistes, molts d’ells de localitats veïnes. El nou regidor d’Esports va assistir a l’esdeveniment i va ser l’encarregat del lliurament de trofeus.

Diumenge 28 de juliol a les 10h a la Lira Vendrellenca.

Organitzat per la Lira Vendrellenca secció escacs, el dia 27 de juliol a la Rambla del Vendrell, davant de l’estació.

El passat divendres 26 d’abril es va donar el tret de sortida a la Onzena Edició del Campionat de Catalunya d’Escacs per a Cecs i Deficients Visuals.

En aquesta ocasió, l´esdeveniment va tenir lloc a l’hotel 4R Gran Europe ubicat al municipi de Coma-Ruga (El Vendrell), Tarragona.

Durant els tres dies que va esdevenir la competició, els vint participants van jugar cinc rondes. L’objectiu doble va ser guanyar el campionat i aconseguir les cinc places en joc per al Campionat d´Espanya Individual per a Cecs i Deficients Visuals.

Enguany, el nivell sens dubte, ha estat el més elevat respecte les darreres edicions i fins l’ultima ronda tot ha estat en joc.

Com cada edició el nivell continua augmentant, permetent mantenir l´emoció fins a la última jugada.

Per part de la Federació Catalana d´Esports per a Cecs i Deficients Visuals hem apostat fort per la progressió dels joves amb la participació de tres jugadors del C.R.E. (Centre de Recursos Educatius de l´ONCE) i de forma inclusiva també, convidant a dos jugadors sense discapacitat visual, de la Lira Vendrellenca.

El pòdium es va composar per l´Enric López Escobar com a tercer classificat.

En segon lloc, el Benito de Frutos Gargallo, tots dos jugadors de l´Equip de Barcelona i com a primer classificat i campió de Catalunya, el Gabril Draghichi Flutur, jugador de l´equip de Tarragona.

Les cinc places que estaven en joc pel Campionat d´Espanya Individual han estat aconseguides pels tres primers classificats i pels jugadors, Manuel Pimienta Sánchez i el Jesus Ariste Justo.

Especial menció a l’inestimable col·laboració de la Regidoria d´Esports i l’Ajuntament del Vendrell per la seva col·laboració acollint-lo, per tercera vegada a la seva localitat.

Recordar als que no han pogut obtenir la classificació en aquest torneig que el 21 de setembre tindran una nova oportunitat al classificatori que esdevindrà a la Delegació Territorial ONCE Catalunya.

Tota la informació del Campionat de Catalunya Open Escacs referent a resultats i desenvolupament de la competició pot ser consultada al següent enllaç: http://chess-results.com/tnr433121.aspx?lan=2

Junts més grans, més forts i més escacs!

El proper dissabte 9 de març a les 14h fins les 22h en el Pavelló Àngel Guimerà. Organitzat per el Consell Esportiu Baix Penedès.