ASCENSO

Buenos días, el pasado sábado, tuvo lugar en la sede de la federación d´escacs en Barcelona, la reunión general de club.

Entre otros temas, se dio por acabada la liga regular, aplazada por el covid-19. A falta de 1 ronda,

En dicha reunión se concretó que los 2 primeros equipos de cada grupo subieran directo a 1ª nacional sin hacer el play off, por consiguiente, nuestro equipo ha subido por segunda vez en su historia de 95 años en el Vendrell, a 1ª nacional, (solo por debajo de, División de honor máxima categoría). también se hizo mención, de la gran organización del torneo Ilundain, que se celebró en el pabellón d´esports de nuestra localidad.

Catalogándolo de una de las ediciones mejor organizadas, quedando muy contentos por parte de los asistentes. En dicho papel agradecemos a la regidoría d´esports por el soporte que nos dieron en infraestructura, sin el cual nos hubiéramos podido realizar dicho evento.

Por nuestra parte hemos colgado en Facebook esta gran noticia para nuestro club y nos alegra gratamente poder contribuir a la difusión del deporte en nuestra Vila.

Saludos y gracias por vuestra colaboración

Del divendres 17 al diumenge 19 d’abril tindrà lloc el XII Campionat de Catalunya d’Escacs, organitzat per la Federació Catalana d’Esports per a Cecs i Deficients Visuals a l’Hotel Gran Europe de Coma-ruga.

El passat dissabte 24 d’agost, a la nostra seu de La Lira Vendrellenca secció d’escacs, es va realitzar amb èxit la V Edició del Torneig Vila del Vendrell. En aquest torneig amb el qual vam tancar la temporada d’estiu 2019 vam tenir una participació de més de 40 jugadors, locals i d’altres comarques.
El guanyador invicte va ser el MF Vicenç Esplugas del Club Valls.

Dissabte 24 d’agost a la Lira Vendrellenca inscripcions escacsliravendrellenca@gmail.com

El proper 10 d’agost a les 10 h a la Lira Vendrellenca

Durant la Festa Major dos esdeveniments molt reeixits.
El dissabte al matí desafiant la pluja, el mestre català Jordi Pros va donar unes simultànies a la Rambla del Vendrell amb vint participants.

Diumenge, a la Lira Vendrellenca es va realitzar el ja tradicional Torneig Llampec amb una participació de 34 escaquistes, molts d’ells de localitats veïnes. El nou regidor d’Esports va assistir a l’esdeveniment i va ser l’encarregat del lliurament de trofeus.

Diumenge 28 de juliol a les 10h a la Lira Vendrellenca.

Organitzat per la Lira Vendrellenca secció escacs, el dia 27 de juliol a la Rambla del Vendrell, davant de l’estació.

El passat divendres 26 d’abril es va donar el tret de sortida a la Onzena Edició del Campionat de Catalunya d’Escacs per a Cecs i Deficients Visuals.

En aquesta ocasió, l´esdeveniment va tenir lloc a l’hotel 4R Gran Europe ubicat al municipi de Coma-Ruga (El Vendrell), Tarragona.

Durant els tres dies que va esdevenir la competició, els vint participants van jugar cinc rondes. L’objectiu doble va ser guanyar el campionat i aconseguir les cinc places en joc per al Campionat d´Espanya Individual per a Cecs i Deficients Visuals.

Enguany, el nivell sens dubte, ha estat el més elevat respecte les darreres edicions i fins l’ultima ronda tot ha estat en joc.

Com cada edició el nivell continua augmentant, permetent mantenir l´emoció fins a la última jugada.

Per part de la Federació Catalana d´Esports per a Cecs i Deficients Visuals hem apostat fort per la progressió dels joves amb la participació de tres jugadors del C.R.E. (Centre de Recursos Educatius de l´ONCE) i de forma inclusiva també, convidant a dos jugadors sense discapacitat visual, de la Lira Vendrellenca.

El pòdium es va composar per l´Enric López Escobar com a tercer classificat.

En segon lloc, el Benito de Frutos Gargallo, tots dos jugadors de l´Equip de Barcelona i com a primer classificat i campió de Catalunya, el Gabril Draghichi Flutur, jugador de l´equip de Tarragona.

Les cinc places que estaven en joc pel Campionat d´Espanya Individual han estat aconseguides pels tres primers classificats i pels jugadors, Manuel Pimienta Sánchez i el Jesus Ariste Justo.

Especial menció a l’inestimable col·laboració de la Regidoria d´Esports i l’Ajuntament del Vendrell per la seva col·laboració acollint-lo, per tercera vegada a la seva localitat.

Recordar als que no han pogut obtenir la classificació en aquest torneig que el 21 de setembre tindran una nova oportunitat al classificatori que esdevindrà a la Delegació Territorial ONCE Catalunya.

Tota la informació del Campionat de Catalunya Open Escacs referent a resultats i desenvolupament de la competició pot ser consultada al següent enllaç: http://chess-results.com/tnr433121.aspx?lan=2

Junts més grans, més forts i més escacs!

El proper dissabte 9 de març a les 14h fins les 22h en el Pavelló Àngel Guimerà. Organitzat per el Consell Esportiu Baix Penedès.