El passat diumenge 24 de març, tres dels integrants del nou Club i Equip de ciclisme de la comarca GFC – Gruopp Forza Cadenza – es van desplaçar a Cambrils, on es va estrenar la UCI Marathon Series i el Open d’España en el campionat de les proves Scott Marathon Cup, en una localització ideal amb un dia solejat i temperatures elevades.

Amb una participació de corredors de gran nivell internacional com el portuguès doble campió del món Tiago Ferreira, o campions nacionals com Pedro Romero, Peter Pruss, Soren Nissen, Hans Becking i molts més ciclistes disposats donar-ho tot i aconseguir el màxim de puntuació UCI de la prova. Els corredors havien de superar un total de 63km i 1200m de desnivell, començant de primera línia de mar fins als peus de la Mussara.
Des d’inici es va sortir a gran velocitat per els 15 km de riera, on els corredors havien de ser habilidosos per rodar a grans velocitats per un terreny inestable de riera i bancs de sorra. Tot superat aquests primers 15km, la part intermitja contenia grans pujades amb combinació de trams de pista i senders on es van marcar les diferencies de la carrera, per tornar a agafar la riera des de Maspujols fins a linea de meta a junt al Port de Cambrils.
Cal destacar dels corredors del GFC, que tot i sortint amb pràcticament 120 corredors per davant, van lluitar d’inici a fi per arribar en les posicions més avançades possibles. David Ramon Rubinat el corredor sub23 del equip, va tenir una gran carrera sense poder sortir de posicions capdavanteres, al final del primer tram de 15km de riera ja anava rodant entre els 40-50 primers. Després de superar el exigent recorregut va arribar a meta en un petit grup que es va seleccionar en els últims quilometres de carrera en 3a posició sub23 i 27é de la general amb un temps de 2h i 39min de carrera i una velocitat mitja de 23’5 km/h, a 10:50 min del guanyador de la prova Tiago Ferreira.
Miguel Angel García va poder completar el recorregut en 2h 46min arribant a meta en 50 pos. elit – 73 pos. general i Manuel Jesús Arroyo va parar el cronometre en 3h 19min, 100 pos. elit – 272 pos. general, d’un total de 524 corredors.
D’aquesta manera queda inaugurada la temporada de competicions, la pròxima cita serà en dos setmanes el diumenge 7 d’abril, a la població gironina de Porqueres, on es celebrarà el Campionat de Catalunya de Marató amb un recorregut de 74km i gairebé 2800m de desnivell positiu.
Compartir en: