El dia 23 de desembre es va presentar el nou cotxe que protegirà als socis de la PCBP en les sortides oficials. Aquesta presentació es va fer al taller SMautomoció del Vendrell on es varen prendre totes les mesures de protecció establertes.

La PCBP amb aquesta nova adquisició ara disposa de 2 cotxes completament equipats per acompanyar als socis durant els entrenaments, competicions o sortides de lleure planificades, a més d’estar disponible per qualsevol soci respectant la normativa interna del vehicle.

La PCBP vol donar les gràcies a: SMautomoció, H4U, Taxis Penedès, SILENCE, Apunt, Automecànica Joan Soler, Tot Bike i  tot el suport públic que rep per part de l’Ajuntament del Vendrell.

 

Penya Ciclista Baix Penedes

 

 

 

 

La X Cursa Social Baix Penedès tanca la inscripció amb la participació màxima de 200 ciclistes.

El proper diumenge 16 de febrer, a partir de les 10 del matí, a l’avinguda de Jaume Carner, tindrà lloc la sortida neutralitzada de la X Cursa Social del Baix Penedès, organitzada per la Penya Ciclista del Baix Penedès amb el suport de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell.

A la presentació, que ha tingut lloc avui al matí, a la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell, el director de la cursa, José Rodríguez, ha explicat que el recorregut és de 77 quilòmetres,  que la sortida oficial es produirà a la carretera de Valls, a l’altura de la benzinera del Polígon La Cometa, i que hi haurà un premi de meta volant a la Bisbal del Penedès. Les inscripcions ja s’han tancat amb la participació màxima de 200 ciclistes.

D’altra banda, Josep Lluís Fernández, tresorer de l’entitat organitzadora, ha destacat que en aquesta edició es comptarà amb la participació d’infants de la recentment creada Escola de Ciclisme del Baix Penedès, que encapçalaran la cursa en el seu recorregut neutralitzat. Tot seguit, es dirigiran cap a la Rambla on hi haurà preparades tot un seguit d’activitats mentre s’espera l’arrribada de la cursa.

El regidor d’Esports, Rubén Gràcia, convida a tothom a gaudir d’un bon diumenge de ciclisme.

El Baix Penedès ha recuperat una escola de ciclisme per iniciativa de la Penya Ciclista del Baix Penedès, que ha arribat a un acord amb el Kàrting Vendrell per poder utilitzar les seves instal·lacions. S’està negociant amb altres municipis de la comarca per disposar de més circuits.
L’objectiu es donar a conèixer als escolars aquest esport, però també els seus valors: un transport sostenible que no contamina i la relació d’amistat que suposa pedalar amb altres persones.
Mitjançant Autocars Penedès, es recollirien els nens i nenes a la sortida de les escoles per portar-los als circuits.
El director de l’Escola és Joan Vidal i Robert i està adreçada a infants de 6 a 14 anys.

Per a més informació de l’Escola de Ciclisme Baix Penedès: Joan Vidal, tel. 608 40 16 07.

La Irati Xtrem és una de les marxes, no competitives, més dures del calendari ciclista espanyol. Es desenvolupa per la comunitat de Navarra i també per territori francès. Pugen els dos ports més durs dels Pirineus, Errozate i el temut Larrau. Sí Larrau. Aquí va ser on Miguel Induráin es va adonar que no guanyaria el seu sisè Tour, consecutiu, com així va passar.
La Irati Xtrem té una longitud de 128 km. i 8 ports. D’aquí que tingui un desnivell acumulat de més 3.600 metres. Una barbaritat si comparem longitud amb desnivell. És per cicloturistes molt ben preparats.
El soci de la P. C. Baix Penedès, Javier Ornia Torres, no només va participar, sinó que dels 1.500 inscrits va fer el meritori lloc 116. Adjunt el duríssim perfil del recorregut i classificacions.

La Penya Ciclista Baix Penedès va posar, aquest cap de setmana, 28 corredors a les carreteres. El grup A1 / A2 i B1 van sortir del Vendrell per anar sumant metres de desnivell per La Llacuna (Anoia), Pontons (Alt Penedès) i Torrelles de Foix, fins arribar als 1.755 metres que tenia l’etapa. Van dinar a la urbanització Pinedas Altes. Van tornar per Pla de Manlleu, La Torreta i a partir d’aquí llanearon per Montferri, Salomó, La Riera de Gaià, Altafulla, Torredembarra i arribar al Vendrell a les 13.30 hores. La ruta va ser de 139 quilòmetres.
Els `beteteros’ es van endinsar pels boscos de Bonastre (Baix Penedès) i arribar a Rodonyà (Alt Camp), on van esmorzar. Van tornar per la Juncosa de Montmell i el recorregut va ser de 65 quilòmetres.

 

 

 

 

La Penya Ciclista Baix Penedès impulsa una escola de ciclisme comarcal.

El proper diumenge 17 de febrer, a partir de les 10 del matí, a la carretera del Doctor Robert, tindrà lloc la sortida neutralitzada de la IX Cursa Social del Baix Penedès, i s’estima que l’arribada dels primers corredors es produeixi al voltant de les 11:45 h, a l’avinguda de Jaume Carner.

A la presentació, que va tenir lloc ahir, al matí, a la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell, el director de la cursa, José Rodríguez, va explicar que el recorregut és de 77 quilòmetres, que consta de 3 voltes per diversos municipis de la comarca i que la sortida oficial es produirà a la carretera de Valls, a l’altura de la benzinera del Polígon La Cometa.

Les dues primeres voltes tenen el mateix recorregut sempre passant, a cada final de volta, pel Vendrell. I la tercera, i última volta, és diferent, a que, com en anys anteriors, es puja el Coll de Santa Cristina. Aquest port de muntanya és curt (4 km) i està catalogat de tercera categoria amb un desnivell mitjà del 4% i amb un màxim, en alguns punts, del 8%. Però als ciclistes se’ls farà dur perquè aniran amb les pulsacions molt altes, perquè a les dues primeres voltes hauran rodat per sobre dels 40 km/hora i l’adrenalina estarà al màxim. Un cop superat el port, passant per l’arc del Premi de la Muntanya, giraran cap a la Juncosa de Montmell amb l’objectiu de col·locar-se bé per fer la baixada cap a la Bisbal del Penedès, que es preveu que sigui a un ritme trepidant i amb atacs de cara a fer una escapada i arribar al final amb opcions de victòria.

Pel que fa a les novetats de la cursa, una és que a la segona volta hi haurà un premi de meta volant al seu pas per la Bisbal del Penedès. Una altra és que a la meta d’arribada s’ha allargat 250 metres perquè hi pugui haver un bon sprint, a l’estil de les tres grans voltes europees (Giro d’Itàlia, Tour de França i Vuelta d’Espanya), en què els corredors puguin lluitar per emportar-se la cursa i, alhora, oferir més espectacle als espectadors que estiguin en aquest tram final. I la tercera és que es comptarà amb el camió podi de la Volta a Catalunya per donar més rellevància a l’esdeveniment esportiu.

Escola de Ciclisme Baix Penedès

D’altra banda, també es va aprofitar l’ocasió per presentar la creació d’una escola de ciclisme comarcal. El director de l’Escola de Ciclisme Baix Penedès serà Joan Vidal, una persona amb molta experiència en aquest àmbit.

S’està arribant a un acord entre la Penya Ciclista Baix Penedès i l’Ajuntament del Vendrell per habilitar alguns carrers de la urbanització Botafoc, que actualment no estan edificats i tancats al trànsit, com a circuit d’entrenament. Mentre no es disposi d’aquest espai, el president de la Penya, Javier Ornia, està en converses amb el Karting Vendrell, i també amb l’Ajuntament de Calafell, per disposar de circuits provisionals. També s’està negociant amb Autocars Penedès per fer els trasllats dels infants des de les diferents escoles cap als circuits.

El diumenge 17 de febrer, coincidint amb la IX Cursa Social Baix Penedès, durant tot el matí, a la Rambla del Vendrell, hi haurà una carpa de Decathlon que deixarà de forma gratuïta bicicletes sense pedals perquè els més petits practiquin en un circuit improvisat.

Es tracta d’un gran projecte per al Baix Penedès i s’espera la implicació dels 14 ajuntaments de la comarca per al seu èxit.

El regidor d’Esports, Ferran Trillas, convida tothom a gaudir de la Cursa Social del Baix Penedès i anima els més joves del Vendrell i de la comarca a practicar aquest esport sota la supervisió d’entrenadors d’aquesta nova escola de ciclisme.

Més informació:
web http://www.ciclisme.cat/…/carr…/9a-cursa-social-baix-penedes

 

 

 

            

El proper 17 de febrer a les 10h. Per més informació info@penyaciclistabaixpenedes.com