La Irati Xtrem és una de les marxes, no competitives, més dures del calendari ciclista espanyol. Es desenvolupa per la comunitat de Navarra i també per territori francès. Pugen els dos ports més durs dels Pirineus, Errozate i el temut Larrau. Sí Larrau. Aquí va ser on Miguel Induráin es va adonar que no guanyaria el seu sisè Tour, consecutiu, com així va passar.
La Irati Xtrem té una longitud de 128 km. i 8 ports. D’aquí que tingui un desnivell acumulat de més 3.600 metres. Una barbaritat si comparem longitud amb desnivell. És per cicloturistes molt ben preparats.
El soci de la P. C. Baix Penedès, Javier Ornia Torres, no només va participar, sinó que dels 1.500 inscrits va fer el meritori lloc 116. Adjunt el duríssim perfil del recorregut i classificacions.

La Penya Ciclista Baix Penedès va posar, aquest cap de setmana, 28 corredors a les carreteres. El grup A1 / A2 i B1 van sortir del Vendrell per anar sumant metres de desnivell per La Llacuna (Anoia), Pontons (Alt Penedès) i Torrelles de Foix, fins arribar als 1.755 metres que tenia l’etapa. Van dinar a la urbanització Pinedas Altes. Van tornar per Pla de Manlleu, La Torreta i a partir d’aquí llanearon per Montferri, Salomó, La Riera de Gaià, Altafulla, Torredembarra i arribar al Vendrell a les 13.30 hores. La ruta va ser de 139 quilòmetres.
Els `beteteros’ es van endinsar pels boscos de Bonastre (Baix Penedès) i arribar a Rodonyà (Alt Camp), on van esmorzar. Van tornar per la Juncosa de Montmell i el recorregut va ser de 65 quilòmetres.

 

 

 

 

Compartir en: