El passat cap de setmana va arribar a Coma-Ruga el Torneig CAMPEONES TCCD.

El Torneig Coma-Ruga Costa Daurada ja és un clàssic del basquetbol a nivell nacional, amb un total de 17 edicions en els darrers 8 anys. Aquest 2019 els organitzadors han apostat per una edició de bàsquet inclusiu per a persones amb capacitats especials que s’ha dut a terme el 10, 11 i 12 de Maig al Pavelló Santa Maria del Mar, seu de totes les edicions del TCCD.

El divendres 10 de Maig al vespre arribaven equips d’arreu d’espanya: Barcelona, Vendrell, Menorca, Zaragoza, Jaén i Madrid. El mateix dia van gaudir de la que ja és típica festa de benvinguda a la resta d’edicions.

Dissabte a les 9:30 començava la competició dels 9 equips participants. A les 12:30 un equip d’hoquei adaptat va estar convidat a realitzar una exhibició on tots els participants van voler unir-se. I tot seguit es va donar lloc a la taula rodona, on membres experimentats amb persones amb capacitats especials van donar veu a 3 temes que es van posar sobre la taula, normalitat i subnormalitat, política i una notícia que va fer ressò darrerament a la televisió.
El més destacat va ser l’aportació d’un dels membres de la pel·lícula campeones, fent referència a la normalitat, i responent a la pregunta: “En què t’assembles i et diferències a mi?” li pregunta el moderador, i ell va respondre: “Som igual de guapos, tu tens boca i jo també, tu tens nas i jo també, i com a diferents, a tu et poden agradar unes coses i a mi unes altres, però tots som persones.” Moment on més d’un membre de la taula va trencar a plorar d’emoció. Ens esperava el dinar, a l’alberg just al costat del pavelló on tots els participants i staff del torneig estaven allotjats els 3 dies, i a la tarda més competició. Dissabte nit estava programat el cinema a la fresca, on ningú es va perdre la pel·lícula CAMPEONES, més d’un per no dir tothom ja l’havia vist més de 3 i 4 vegades, però ningú tan ben acompanyat com aquell dissabte, menjant crispetes amb els autèntics protagonistes Jesús i Sergio.

Diumenge tocaven els darrers partits i la final, que la van disputar Horta Godella i SESE Spurs, on el darrer es va endur el campionat.

Ha estat un torneig més que emotiu i especial, amb gent molt autèntica sense prejudicis i amb molt amor que donar.

L’organització no dubta que serà el primer de molts CAMPEONES TCCD.

Compartir en: