El passat dissabte 6 d’octubre es va celebrar la 17a edició de la Trenkakames, organitzada pel Grup Muntanyenc de La Lira Vendrellenca.

A partir de les 7 del matí començaven a congregar-se, al vestíbul de La Lira, els caminadors per esmorzar i afrontar aquesta dura marxa.

Encapçalava la sortida, neutralitzada al llarg del carrer Roquetes, els amics grallers del Vendrell i a partir d’aquí tenien 15 hores per completar el recorregut. No obstant això, alguns competidors ja van començar… a córrer!!!

D’un total de 249 inscrits, 241 participants van prendre la sortida a les 8 del matí del dissabte per acabar els 55 quilòmetres de la prova, amb els seus 3.400 metres de desnivell acumulat.

Aquest any la Junta del Grup Muntanyenc va decidir obrir abans el controls de pas amb l’objectiu d’incrementar el nombre de participants, donat que hi havia una demanda per part d’aquests de fer-la corrent i va ser un encert com es pot veure en l’increment d’inscripcions amb respecte a l’edició anterior.

Amb una climatologia molt bona per caminar/córrer, tret d’una mica d’humitat, el primer participant va acabar la prova amb un temps de 5 hores i 57 minuts, mentre que l’últim caminador va trigar poc més de 14 hores. El recorregut sencer el van completar 215 valents, amb un total de 26 abandonaments.

La valoració per part de l’entitat organitzadora va ser molt positiva i és remarcable el fet de moure més de 100 voluntaris, entre marcadors i recollidors de les cintes del recorregut, voluntaris dels avituallaments, personal de Protecció Civil i membres de la Creu Roja, per preparar una caminada per a uns 250 participants.

Com a nota negativa cal destacar una mala caiguda d’un dels participants per la carena del Montmell amb trencament del tendó del genoll que va activar un pla d’emergència amb l’inestimable bon treball dels Bombers de la Generalitat que van haver de fer el rescat inclús amb un helicòpter. Tot una mostra de professionalitat que des de l’organització agraïm de tot cor. Pel que fa a la resta, tret de les quotidianes “butllofes”, algunes tortes de peu i els típics mals de les articulacions pel sobreesforç, la cursa es va dur a terme amb una absoluta tranquil·litat.

Els caminadors van destacar el perfecte marcatge del recorregut, els completíssims avituallaments i l’amabilitat dels controladors amb cadascú d’ells. També varen agrair la possibilitat d’una reconfortant dutxa al finalitzar la prova, així com la cooperació dels membres de la Creu Roja i de Protecció Civil, fets que perfilen a la Trenkakames com una de les proves del Circuit Català de Caminades de Resistència més estimada pels participants.

Compartir en: